In 2022 al bekend

Jan Smit niet uit Songfestival-commisie vanwege keuze Mia en Dion

20 april 2023 21:42 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© ANP/Roy Lazet
Nadat vanmiddag bekend werd dat Jan Smit uit de Songfestival-commissie stapt, is nu duidelijk dat hij dit lang geleden al besloten heeft. De zanger laat weten dat dit helemaal niets te maken heeft met onze nationale inzending.

Vanmiddag leek het nog dat de keuze voor Mia Nicolai en Dion Cooper voor Jan de reden was om uit de commissie te stappen. Via Instagram laat hij weten dat het anders zit.

Indianenverhalen

In de pers werd gemeld dat de zanger niet langer op zijn plek was in de commissie omdat hij als enige niks voelde voor de Songfestival-inzending van Mia en Dion. In een statement laat Jan niets heel van dat indianenverhaal.

Statement Jan Smit

Op zijn Instagram Stories laat hij het volgende weten:

"Ik reageer normaal gesproken nooit. Nu laat ik toch even van me horen. Ik heb AVROTROS in november 2022 al laten wetten dat ik na 10 jaar uit de selectiecommissie stap. De reden was dat ik het tijd vond voor vers bloed en nieuwe inzichten. Er komen nu allerlei indianenverhalen voorbij die niet kloppen. Vanzelfsprekend wens ik Mia & Dion heel veel succes in Liverpool!"

De Instagram story van Jan Smit
De Instagram story van Jan Smit

Overigens is Jan wel nog - samen met Cornald Maas - later dit jaar te horen als commentator van het Songfestival. 

Leden van de commissie

De selectiecommissie bestaat nu uit presentator Cornald Maas, radio-dj's Sander Lantinga en Carolien Borgers, oud-dj en presentatrice Hila Noorzai en algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS. 

Lees hier alles over

Meer over