Doorwerken onder dreiging

John van den Heuvel genomineerd als Journalist van het Jaar

28 December 2018 16:10 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Het is niet makkelijk om goed werk te leveren als je permanent bedreigd wordt, maar John van den Heuvel krijgt het voor elkaar. Nu heeft hij een nominatie binnengesleept als Journalist van het Jaar.

Dat maakt Villamedia, de organisator van de prijs, bekend. John wordt geprezen om de journalistieke producties die hij onder dreiging wist te maken. In de strijd om de titel neemt Jde misdaadverslaggever van de Telegraaf het op tegen Paul Vugts (Het Parool), Natalie Righton van (de Volkskrant), Jet Schouten (Radar) en Joop Bouma (Trouw).

Veiligheid

Dolf Rogmans, hoofdredacteur van Villamedia, legt de nadruk op de dreiging waarmee journalisten het tegenwoordig moeten stellen: "Er is een groeiende stroom goede onderzoeksjournalistiek, er wordt meer en meer samengewerkt en nadrukkelijk is ook de veiligheid van journalisten een kwestie geworden. Het is helaas geen vanzelfsprekendheid meer dat journalisten in Nederland veilig hun werk kunnen doen."

RTL Boulevard

John van den Heuvel wordt al een tijdje bedreigd. Dit jaar kwam zijn positie bij RTL Boulevard in het gedrang. De journalist mocht niet meer naar de studio in de Amsterdamse binnenstad komen, omdat de dreiging vanuit het criminele milieu te groot zou zijn. De winnaar van de titel 'Journalist van het Jaar' wordt donderdag 14 februari 2019 bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum. 

Meer over