John van den Heuvel bedreigd

RTL Boulevard wil niet weg wegens dreiging

21 November 2018 15:34 | actualiteiten | Door Televizier

© William Rutten
RTL wil de studio van RTL Boulevard niet verhuizen. Burgemeester Femke Halsema had het verzoek tot verplaatsing gedaan wegens de dreiging aan het adres van journalist John van den Heuvel.

Het Leidseplein, waar de studio nu huist, zou volgens Halsema niet goed te beveiligen zijn. De zender wil er echter 'onder geen beding' weg. In Het Parool zegt de omroep niet te willen "zwichten voor druk vanuit het criminele milieu".

John van den Heuvel

RTL vindt het erg heftig dat John van den Heuvel van de Amsterdamse driehoek niet meer naar de studio van RTL Boulevard mag komen. Hij mag nu alleen telefonisch of via internet zijn woordje doen. "We nemen zijn veiligheid heel serieus, maar willen en zullen tegelijkertijd niet buigen voor criminelen en het vrije woord verdedigen."

Dreiging

John van den Heuvel wordt al bijna een jaar beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Er zijn geen details over de dreiging vrijgegeven, maar Van den Heuvel heeft in december 2017 aangifte gedaan tegen motorclub No Surrender wegens bedreigingen.

Meer over