Journaal-kijkers trekken doden giraffe Marius niet

NOS Journaal-kijkers waren zondag geschokt door de beelden van de Deense giraffe Marius die een kopje kleiner werd gemaakt en aan stukken gehakt.

De achttien maande oude giraffe Marius paste niet in het fokprogramma van de dierentuin in Kopenhagen en bevriende dierentuinen hadden geen zin in hem. Dat betekende het einde voor Marius. In het Journaal was een stuk van de autopsie op  Marius te zien. Vervolgens werd het arme dier aan stukken gesneden en aan de leeuwen gevoerd. De dierentuin nam de beelden op om educatieve redenen.

Marcel Gelauff

Dat schoot een aantal kijkers (vooral die met kleine, meekijkende kinderen) in het verkeerde keelgat. Hoofdredacteur Marcel Gelauff tilt niet zo zwaar aan de klachten over de beelden. „Ik heb daarover geen twijfels, want het is een opmerkelijke en nieuwswaardige zaak. In verband met de jonge kijkers had er echter wel een waarschuwend woordje bij gekund."

Adoptie

Dierenliefhebbers over de hele wereld hadden van tevoren geprotesteerd tegen de executie van Marius, ook hadden verschillende dierentuinen aangeboden om Marius te adopteren.

Waarschuwing: de voor sommige kijkers schokkende beelden staan hieronder.

Reageren