Nog geen ontmoeting met Talpa-baas

Marcel & Gijs hebben John de Mol nog niet ontmoet: 'Dan moeten echt de kijkcijfers omhoog'

14 juni 2023 12:11 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Wessel de Groot
Sinds vorige week zijn Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman als vervanger van Vandaag Inside te zien op SBS6 met hun talkshow Marcel & Gijs. Ondanks dat ze al eventjes bezig zijn, hebben ze nog geen ontmoeting gehad met Talpa-baas John de Mol. In de podcast van Marcel & Gijs, Weer een Dag, vertellen ze meer over de reden.

Kijkcijfers omhoog

In de dagelijkse podcast van de twee mannen kwam woensdag Talpa-baas John de Mol aan bod. Beiden geven ze aan dat ze nog geen hand van hebben gehad. Marcel vertelt in de podcast wel dat hij zenderdirecteur Marco gevraagd heeft of de Mol een keer komt kijken. ''En hij zei toen letterlijk: hij gaat niet iedereen een handje geven. Dus we moeten echt met die kijkcijfers omhoog. Dan moet je een miljoen gaan aantikken'', aldus Roosmalen. 

Gijs is van mening dat ook de lagere kijkcijfers, die ze nu hebben, kunnen helpen. "Maar daar ben ik bang voor, voor dat handje wat je dan krijgt", reageert Marcel. Hij voegt toe: "Ik heb liever een 'leuk en warm' handje als ik hem dan toch een keer zie."

Nederlands elftal

Dinsdag behaalde het talkshowduo een laagterecord met hun talkshow, want er keken toen slechts 378.000 mensen. Vanavond wordt het wederom een lastige klus om hoge kijkcijfers te halen, want het duo staat recht tegenover het Nederlands elftal. Zij spelen vanavond een wedstrijd tegen Kroatië in de halve finale van de Nations League. Daarover laat Gijs het volgende uit in hun podcast: ''Laten we hopen dat ze snel met 2, 3-0 achterstaan en dat mensen lekker naar Marcel & Gijs kunnen zappen.''

Marcel & Gijs wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden om 21.35 uur op SBS6.

Meer over