Menno Buch (62) overleden

Programmamaker Menno Buch is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn echtgenote Nicole bekend gemaakt. Buch leed al een tijd aan kanker.

Nicole Buch maakte het nieuws bekend in een persbericht: 'Vanavond, dinsdag 8 juli 2014, heeft mijn grootste liefde Menno Buch (62), gedwongen door zijn duivelse ziekte, afscheid genomen van het leven'. In 2010 en 2012 werd bij de programmamaker kanker geconstateerd in de halsstreek. Daarvoor werd hij behandeld en de ziekte leek onder controle. Menno zelf zei destijds nog dat hij genezen was.

Sex voor de Buch

Menno Buch maakte de laatste jaren het succesvolle programma Buch in de Bajes. Om het vertrouwen van de bajesklanten te winnen verbleef Buch bijna dag en nacht in de gevangenis en dat leverde een mooi programma op.

In de jaren tachtig werd hij bekend als een van de eerste exploitanten van 06-sekslijnen. Nederland maakte kennis met de presentator Menno Buch in het geruchtmakende programma Sex voor de Buch. Menno was ook de broer van schrijver en presentator Boudewijn Büch die in 2002 overleed.

Een begrafenis of crematie zal niet plaatsvinden, Menno Buch heeft zijn lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap. 

Persoonlijke noot Nicole Buch

Nicole Buch voegde aan het einde van het persbericht nog een persoonlijke noot toe:

"Menno en ik waren gemaakt voor elkaar. 16 jaar lang deelden wij zowel privé als zakelijk álles. We waren onafscheidelijk. We zullen voor altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven. We hadden elkaar onvoorwaardelijk lief…."

BN'ers reageren geschokt op het overlijden van Menno Buch.

Meer over:

Reageren