"Onze wereld stortte in"

Nadia Moussaid openhartig over ernstig zieke vriend

5 januari 2020 12:32 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Op werkgebied gaat het Nadia Moussaid voor de wind. Maar achter de schermen, doorstaat de presentatrice een loodzware tijd. Haar vriend is ernstig ziek. 

Geert heeft een erfelijke vorm van kanker. "Onze wereld stortte in", vertelt Nadia in een openhartig interview met Het Parool

Lynch-syndroom

In maart vorig jaar kwam de ambulance met loeiende sirenes Nadia's vriend ophalen. Hij braakte bloed en viel flauw. Na onderzoek, bleek dat hij darmkanker en het Lynch-syndroom had. Bij een spoedoperatie werd de helft van zijn dikke darm verwijderd. En na drie chemokuren, ook delen uit zijn galblaas en delen uit zijn lever. En vlak voor kerst, is Geerts vader overleden aan de gevolgen van kanker. 

Jinek opvolgen

Een vreselijk dubbel jaar voor Nadia, want op carrièregebied ging het tegelijkertijd héél goed. "Het contrast was enorm. (...) Soms was het wel raar: dan ging ik vanuit het AMC rechtstreeks naar een opnamedag." En toen werd ze ook nog als gedroomde vaste opvolger van Eva Jinek genoemd, terwijl ze in het ziekenhuis zat. Ze had er sowieso voor bedankt, zegt ze nu: "Jinek vervangen vond ik leuk en leerzaam, de dagelijkse werkdruk was heel heavy. Dat zou ik nu helemaal niet kunnen, maar dat vond ik voordat Geert ziek werd ook al." 

Mondo 

Na een vakantie in Thailand, is de presentatrice gelukkig een beetje tot rust gekomen. Geert sterkt een beetje aan. Binnenkort begint Nadia met Mondo: haar nieuwe culturele programma, waarin ze iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs en muzikanten uit het binnen- en buitenland ontvangt. 

Mondo is vanaf 11 januari elke zaterdag om 22.00 uur te zien op NPO 2.

Meer over