Evita Mac-nack

Nieuwe presentator bij het NOS Jeugdjournaal

30 oktober 2018 13:38 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Evita Mac-nack gaat vanaf 2019 het NOS Jeugdjournaal presenteren. Het 23-jarige talent noemt dat een droom die uitkomt.

Momenteel werkt Evita als nieuwspresentator bij AT5 en als redacteur bij NOS Stories en NOS op 3. Daarnaast heeft ze onlangs de documentaire Gedeeld door Drie geproduceerd en geregisseerd, die bij 2Doc en diverse (inter-)nationale filmfestivals is uitgezonden. In 2019 stapt ze volledig over naar het NOS Jeugdjournaal. 

Droom komt uit

"Een droom die uitkomt!", reageert Evita. "Ik ben ontzettend blij en vereerd met deze nieuwe stap. Jeugdjournalistiek heeft mij altijd al beziggehouden en dat ik dat nu voor het NOS Jeugdjournaal mag doen is echt heel tof." 

Welmoed Sijtsma

Evita is de opvolger van Welmoed Sijtsma, die nu voor Goedemorgen Nederland van WNL werkt. Dat vond ze een moeilijke keuze waarover ze veel heeft getwijfeld. Uiteindelijk hakte ze de knoop door en kwam Evita in beeld. Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal: "Ik ben blij dat met Evita het presentatieteam weer compleet is. De selectiecommissie was unaniem in de voordracht. Zij is niet alleen een jonge en gedreven journalist, ze past door haar uitstraling uitstekend bij de doelgroep van het programma." 

Meer over