Nooit eerder uitgezonden interview Pim Fortuyn in Altijd Wat

De NCRV zendt dinsdagavond een nooit eerder vertoond interview met Pim Fortuyn uit in het programma Altijd Wat. Vier dagen voor zijn dood vertelde de LPF-oprichter vanuit zijn Rotterdamse woning aan interviewer Wilfred Scholten over zijn Europese plannen.

Nieuwe ontdekkingen

Altijd Wat werpt met het interview een nieuw licht op de politicus én zijn erfgenamen. Fortuyn blijkt meer landen toe te willen voegen aan de EU. Zo vertelt hij: ‘’Als premier zal ik vurig voor uitbreiding van Europa pleiten, vooral vanwege de veiligheid en stabiliteit, maar ik zal het prijskaartje erbij doen’’. 

Uniek politiek project

Referenda blijken een belangrijke pijler te zijn voor Pim Fortuyn. Hij noemt Europa een uniek politiek project dat door de Europese bevolking moet worden gedragen. ‘’Als dat niet zo is, zullen we nog meemaken dat wat we hebben opgebouwd, uiteen valt. Het cement zal toch moeten zijn dat de mensen voelen dat de verschillende volkeren bij elkaar horen’’. 

De respons

De beelden worden in de uitzending van Altijd Wat voorgelegd aan oud-LPF fractievoorzitter Mat Herben en PVV-kamerlid Barry Madlener, Hans Wiegel en Thierry Baudet, initiatiefnemer voor een referendum over de EU.  Wat vinden zij van het interview?

De reacties en de nooit eerder vertoonde beelden zijn dinsdag om 20.45 uur te zien op Nederland 2.

Reageren