NPO wil stoppen met Radio 6

De publieke omroep wil vanaf 1 januari 2016 stoppen met NPO Radio 6. De soul- en jazzzender trekt te weinig luisteraars.

De NPO kijkt naar mogelijkheden om soul- en jazzmuziek ergens anders een plek te geven. Radio 6 wordt misschien een digitaal themakanaal met non-stop soul en jazz, onder de vlag van Radio 2. Events als de Zwarte Lijst en North Sea Jazz krijgen waarschijnlijk een plekje op NPO Radio 2 zelf.

Bezuinigingen

De publieke omroep neemt dit besluit vanwege de bezuinigingen en omdat Radio 6 te weinig luisteraars trekt: "De zender bereikt wekelijks tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars en ontwikkelt zich niet duidelijk door. Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt."

Jammer

Radio 6 vindt het besluit van de NPO 'ontzettend jammer'. "Voor ons allen is dit een enorme teleurstelling. De komende tijd gaat NPO met de omroepen de plannen voor Radio 6 verder bespreken en zorgvuldig kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers een andere passende plek binnen de publieke omroep kunnen krijgen."

Lees ook: 3FM-dj's Coen en Sander vertrekken naar Radio 538.

Reageren