Onderzoek naar misstanden bij The Voice of Holland volop bezig

21 februari 2022 17:16 | actualiteiten | Door Janine van Rooden

© ANP/Koen van Weel
Advocatenkantoor Van Doorne doet een extern onderzoek naar de misstanden rondom The Voice of Holland. Dit onderzoek is nog steeds volop bezig, laat producent ITV Studios vandaag weten.

ITV Studios laat in een verklaring weten dat Van Doorne al veel mensen heeft geïnterviewd en dat ze aan een gedetailleerd beeld bouwen van de cultuur rond The Voice en wat er is gebeurd. "Wij blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag wordt geïdentificeerd", zegt de producent.

Getuigen

Ook wordt er gevraagd of mensen die informatie hebben zich willen melden: "Gezien de aard van het vermeende gedrag dat wij Van Doorne hebben gevraagd te onderzoeken, is het van vitaal belang dat elke getuige zich uitspreekt en dat elk slachtoffer wordt gehoord, zodat wij kunnen helpen een omgeving te creëren waarin dit niet meer gebeurt", aldus ITV Studios. Er wordt benadrukt dat deze gesprekken op vertrouwelijke basis zijn.

The Voice of Holland

Tim Hofman en zijn redactie werkten meer dan een half jaar aan een uitzending van BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland. Naar aanleiding hiervan werden de uitzendingen van de talentenshow voorlopig geschrapt. Producent ITV stelde daarop een onderzoek in naar deze misstanden. De politie liet onlangs weten dat er vijf aangiftes en twintig meldingen zijn gedaan over aanranding en verkrachting tegen personen die betrokken waren bij het tv-programma.

Meer over