'Geknokt tot het einde'

Peter R. de Vries is overleden

15 juli 2021 14:17 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Peter R. de Vries is overleden. De misdaadverslaggever is gestorven aan de gevolgen van de schietpartij die vorige week in Amsterdam plaatsvond. Peter is 64 jaar geworden.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt via RTL Boulevard.

In een verklaring laten de familie, partner en vrienden van Peter het volgende weten: "Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar."

Schietpartij

Peter R. de Vries werd vorige week 6 juli beschoten toen hij na een uitzending van RTL Boulevard naar de parkeergarage liep waar zijn auto stond. De journalist werd toen in het hoofd geraakt en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een week lang vocht Peter daar voor zijn leven, maar kon de strijd niet winnen. 

Familie wil privacy

De familie laat verder weten dat zij het overlijden van hun geliefde Peter in alle rust willen verwerken vragen om privacy. Wanneer en in welke vorm het afscheid plaats zal vinden wordt op een later moment bekend.

Meer over