TVOH

Peter van der Vorst: 'Wij hadden dit moeten en willen weten'

22 januari 2022 09:01 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Beau/RTL4

Peter van der Vorst schoof vrijdagavond aan in Beau om te praten over de misstanden bij The Voice of Holland. De RTL-programmadirecteur noemde het vooral “pijnlijk” dat de leiding niet op de hoogte was het grensoverschrijdende gedrag bij de talentenjacht.

Naar aanleiding van de zomerse oproep van programmamaker Tim Hofman die opriep dat oud-kandidaten van talentenjachten zich bij hem konden melden, heeft de programmadirecteur actie ondernomen. "We hebben doorgevraagd: 'Jongens, moeten wij iets weten? Wij hebben geen idee wat er gaat komen, jullie wel?'", zei Van der Vorst in Beau over zijn gesprek met producent iTV. "Er is gevraagd: 'Wat moeten we weten?' En daar is niks over gezegd. Dat is het hele pijnlijke van deze situatie. Wij hadden dit moeten en willen weten."

Ontslag

Ook benadrukte de programmadirecteur dat hij niets wist van het incident met Jeroen Rietbergen waaraan gerefereerd werd door John de Mol in de aflevering van BOOS. "Als we hadden geweten dat de bandleider van The Voice zeer ongepaste berichten had gestuurd naar kandidaten, dan was hij op staande voet ontslagen."

Terugkeer 

Volgens Van der Vorst zien wij The Voice of Holland op korte termijn niet snel terug op de buis. "Het is een programma waar mensen met veel plezier aan mee hebben gedaan, en dat is nu besmeurd. Het format is ijzersterk, maar het keert niet terug op de korte termijn."

Meer over