Geheimhoudingsplicht

Rechter doet uitspraak in zaak Nicol Kremers en Peter Gillis

30 november 2023 20:52 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP REMKO DE WAAL
De rechter heeft besloten dat ex van Peter Gillis Nicol Kremers zich moet houden aan de geheimhoudingsplicht die ze heeft afgesproken na haar relatie met Peter. Er hangt haar betaling van een dwangsom boven het hoofd als ze zich niet hieraan houdt. Dat besliste de rechter donderdag.

Het tegenhouden van de boekrelease van Nicol kan Peter echter niet tegenhouden. 

Dwang

Volgens Nicol is de afspraak dat ze niet spreken over hun relatie, onder dwang gemaakt. En daarom hoefde zij zich daar niet aan te houden volgens haar. Ze zegt dat ze bang is voor Massa Is Kassa-ster Peter. De rechter oordeelde dat ze dat niet goed kon bewijzen en uit documenten blijkt dat het contact tussen de twee goed was. 

Boek

De eis van Peter dat hij het boek van zijn ex mag inzien voor publicatie, is van tafel geveegd. Volgens de rechter heeft Gillis niet voldoende aannemelijk gemaakt dat er dingen in het boek staan die in strijd zijn met de geheimhoudingsafspraak en dat hij daardoor zo veel schade lijdt dat het nodig is om het boek vooraf te controleren.

Bodemprocedure

Nicol laat het niet zitten bij de uitspraak. Ze start een bodemprocedure. Ze wil daarmee zorgen dat ze toch onder de geheimhoudingsafspraken uit komt. De advocaat van Nicol stelt dat de rechtbank "niet goed geluisterd heeft naar alle argumenten en zaken die wel zijn ingebracht en benoemd, of deze verkeerd gewogen heeft. Maar dit houd je altijd bij snelrecht, zoals dit is", reageert hij. Wel is Nicol blij met de beslissing over haar boek.

'Sterkte en succes'

In de bodemprocedure worden alle punten opnieuw aan de orde gebracht. De advocaat van Peter, Danny Snijders, wenst Kremers "veel sterkte en succes". "Maar ik denk dat ze het wederom niet gaat redden", zegt Snijders. Hij is tevreden met de uitspraak van donderdag. "De rechter heeft op alle fronten korte metten gemaakt met de eisen van mevrouw Kremers."

Volgend jaar

Eerder deze maand werd bekend dat Nicol de release van het boek voor onbepaalde tijd uitstelt, omdat het niet goed met haar gaat. Het boek zou nu 'ergens volgend jaar' verschijnen.

Meer over