Regenboogpieten in Sinterklaasjournaal?

7 november 2014 09:30 | actualiteiten | Door Televizier

© NTR - Roel Jorna

Het lijkt er sterk op dat de Zwarte Pieten op het Sinterklaasjournaal niet zozeer zwart worden dan wel alle kleuren van de regenboog hebben. Dat blijkt uit een promofilmpje.

In het korte filmpje belt presentatrice Dieuwertje Blok met Sinterklaas himself, maar wanneer ze vraagt of de Pieten ook aan boord van de stoomboot zijn breekt de goedheiligman het gesprek af. „Er is hier werk aan de winkel, we varen recht op een regenboog af, ik spreek je later.”

Zwarte Pieten-discussie

Dat duidt erop dat de Pieten dit jaar gekleurd zullen zijn en niet meer zwart zoals in vorige jaren. En dat is natuurlijk pikant gezien de verhitte Zwarte Pieten-discussie die vorig jaar ontstond. En als Het Sinterklaasjournaal overstag is, dan zal de rest waarschijnlijk spoedig volgen.

Het is niet de eerste keer dat de Sint met gekleurde Pieten verschijnt, ook in 2006 voer de stoomboot al eens door een regenboog.

Stroopwafel-Piet wacht in Gouda

Sinterklaas is met zijn pakjesboot op dit moment op weg naar Gouda waar op 15 november de enige echte intocht plaatsvindt. Op de kade zullen o.a. stroopwafel- en kaas Pieten de boot opwachten.

Vol verwachting klopt ook ons hart, maar we moeten nog heel even wachten. Het Sinterklaasjournaal begint dinsdag. 

Meer over