Rick Nieman stopt binnen vijf jaar met RTL Nieuws

9 april 2015 16:13 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Rick Nieman wil zijn vrouw Sacha de Boer achterna: over niet al te lange tijd stopt hij als nieuwslezer. "Binnen nu en vijf jaar is het wel een keertje tijd."

Binnen vijf jaar moet Merel Westrik op zoek naar een nieuwe collega, want Rick Nieman wil niet al te lang meer bij het RTL Nieuws blijven werken. Dat onthult hij in Gijs 2.0, het Radio 2-programma van Gijs Staverman.

RTL Nieuws

Op Gijs' vraag hoe lang Rick het nieuws nog blijft doen, antwoordt de nieuwslezer: "Dat is wel een goede vraag. Omdat ik nu vijftig word, vraag ik het me af en toe af. Voorlopig doe ik het nog wel eventjes, maar wat voor mij slecht is, is dat ik mijn vrouw Sacha thuis heb."

Sacha de Boer

Sacha de Boer verliet in 2013 het NOS Journaal om zich helemaal te storten op haar passie: fotografie. Rick vertelt: "Ze heeft jarenlang het nieuws gelezen en besloot op het hoogtepunt: toedeledokie, ik ga fotograferen! Inmiddels reist ze de hele wereld over. Ik kijk wel eens met een schuin oog naar haar."

Rick Nieman

Na enig aandringen van Gijs Staverman verklapt Rick dat hij al vrij snel wil vertrekken bij het RTL Nieuws: "Tot mijn 65ste zit ik er niet. Binnen nu en vijf jaar is het wel een keertje tijd om te stoppen." Mogelijk wil Rick Nieman zich toeleggen op schrijven: onlangs kwam zijn debuutroman Altijd Viareggio uit.

Lees ook:
Het RTL Nieuws heeft sinds vorig jaar een geheel nieuwe look.

Meer over