'Onsterfelijke quizmaster'

Geschokte reacties op overlijden Waku Waku-presentator Rob Fruithof (71)

27 augustus 2023 10:44 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Zaterdagavond is het nieuws naar buiten gekomen dat Rob Fruithof op 71-jarige leeftijd is overleden. Bekende Nederlanders laten zich geschrokken uit over de dood van de presentator en (stem)acteur, die jarenlang dierenquiz Waku Waku presenteerde.

Fruithof presenteerde van 1988 to 1996 Waku Waku bij de KRO. Later presenteerde hij bij TROS Te land, ter zee en in de lucht. Hij boekte ook succes in het buitenland: de acteur speelde een rol in de Amerikaanse serie Black Sails. En, nog wat nostalgie: Rob sprak de stem in van het Nederlandse Beest in de Disney-klassieker Belle en het Beest. Na zijn tv-carrière leidde hij een teruggetrokken bestaan in Kaapstad, Zuid-Afrika. Daar is hij ook overleden.

"Dankbaar voor alle mooie herinneringen die hij achterlaat, geven wij kennis van het overlijden van Rob Fruithof (71)", laat Robs zoon weten op Facebook. "Hij is overleden op 25 augustus 2023 als gevolg van kanker. Hij woonde in Kaapstad, en laat zijn zoon Leon (20) achter."

Geschokte reacties op overlijden Rob Fruithof 

In Shownieuws wordt benadrukt en uitgelegd waarom het overlijden van Fruithof zo'n schok is. Bart Ettekoven vertelt dat de wijlen quizmaster niet met de buitenwereld heeft gedeeld dat hij kanker had. "Dus we wisten helemaal niet dat hij zo ziek is geweest in de laatste fase van zijn leven en dat maakt dat het ineens zo'n onverwacht bericht was." 

Ook Patty Brard is geschrokken, net als Bridget Maasland toen het nieuws net binnenkwam in RTL Boulevard. "Omdat je denkt: hè, Rob Fruithof, dat kan toch nog helemaal niet. Ik ben bijna net zo oud als hij is", aldus Patty. Ze herinnert zich Rob als een 'heel normale, leuke, warme, gezellige man'. "Maar eigenlijk als ik er nu over nadenk, iemand van wie je niet veel weet." 

Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker over Rob Fruithof 

Waku Waku maakt anno 2023 een doorstart. Presentatrice Sosha Duysker is nu het gezicht van de reboot van de dierenquiz, dat helaas geen lovende kritieken krijgt. "Hier ben ik even stil van", schrijft ze over haar geliefde voorganger in haar Instagram Stories. "Wat een bizar en verdrietig nieuws."

Freek Vonkt herdenkt Rob Fruithof

Ook Freek Vonk spreekt van 'ontzettend droevig nieuws'. "Wat een legende deze man. Als klein jochie lag ik jarenlang elke zondagavond in mijn pyjama op de bank, bij mijn vader of mijn moeder, om samen naar Waku Waku te kijken. Naar Rob Fruithof en zijn aapjes. Hierdoor zal hij voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn met de dierbare herinneringen die ik heb aan mijn kinderjaren, en niet alleen bij mij, maar bij zo ontzettend veel mensen." De bekende bioloog meent dat Fruithof door Waku Waku 'een beetje onsterfelijk' is geworden. "Maar helaas alleen in onze gedachten." 

Meer over