Sportpraat

RTL 7 neemt pilots op van Voetbal Inside 2.0

21 november 2018 09:12 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL/Robin van den Broek
RTL 7 werkt aan een vervolg van het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside. De zender neemt woensdag twee pilotafleveringen op van het kijkcijferkanon van weleer.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen stapten afgelopen zomer overr naar het Talpa van John de Mol, waar ze een contract tekenden voor vier jaar. Doordat RTL de mannen van VI naar Veronica liet gaan, zit het zelf met een lege plek. Het marktaandeel van de zender is inmiddels gekelderd en een nieuwe voetbaltalkshow moet de zender weer in de juiste richting duwen, schrijft het AD.

Kroegachtige setting

Volgens de krant gaat RTL 7 woensdag ‘een nieuw sportpraatprogramma in een studio met gasten en publiek’ uitproberen. “De verwachting is dat het in een kroegachtige setting wordt gehouden met tafelgasten en publiek.“

Presentatoren

Als presentatoren van de show wordt gedacht aan Bart Nolles en Simon Zijlemans. Nolles verving Genee eerder al bij Tour du Jour. Zijlemans is bij RTL een van de voetbalverslaggevers. In die hoedanigheid schuift hij ook geregeld aan bij RTL Boulevard.

Meer over