Seth Gaaikema’s laatste show op tv

Om cabaretier Seth Gaaikema een laatste eer te bewijzen zendt NPO 1 zaterdagmiddag zijn laatste theatershow uit.

Seth Gaaikema overleed dinsdag 21 oktober in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. De cabaretier werd eerder die dag opgenomen met hartklachten. Om waardig afscheid van hem te nemen, zendt Omroep MAX aanstaande zaterdag om 17.00 uur zijn allerlaatste theatershow uit op NPO 1. 

Seth Gaaikema

Seth Gaaikema nam begin dit jaar afscheid van het theater. In de voorstelling Wat Ik Nog Graag Zou Willen keek hij terug op de afgelopen 55 jaar, die hij grotendeels in het theater doorbracht. Hij vertelde wat hem raakte, waar hij trots op was en wat hem bleef drijven. Vanwege de ingelaste uitzending komen de NPO 1-programma’s Liefde Voor Het Leven, Zeg 'ns B en Komt Een Aap Bij De Dokter te vervallen. 

TV Show

Voorafgaand aan de theatershow zendt Avrotros om 16.15 uur een portret van Seth Gaaikema uit. Het item over de cabaretier werd in 2008 gemaakt door Ivo Niehe en werd uitgezonden in de TV Show. De twee mannen spreken in het programma onder meer over de veelbesproken oudejaarsconferences die Gaaikema vanaf 1969 hield.

Ook elfstedentochtwinnaar Jeen van den Berg overleed deze maand.

Reageren