Shaggy uit Scooby-Doo overleden

Casey Kasem, de man die zijn stem leende aan het tekenfilmfiguurtje Shaggy in Sooby-Doo, is op 82-jarige leeftijd overleden.

In de Verenigde Staten was Kasem vooral bekend van de Amerikaanse Top 40 op de radio. Hij ging pas in 2004 met pensioen. Kasem leed aan Lew body disease, een vorm van dementie met symptomen die lijken op de ziekte van Parkinson en hallucinaties. De laatste weken was Kasem onderwerp van een kort geding. Zijn kinderen wilden dat de behandeling gestopt werd terwijl zijn tweede vrouw door wilde gaan met de infusies met water, voedsel en medicijnen. De rechter gaf de kinderen van Kasem uiteindelijk gelijk, ook hij vond de lijdensweg van Kasem te erg om voort te laten duren.

Batman

Casey Kasem was de zoon van een Libanese immigrant en een Amerikaans-Libanese moeder. Zijn radiocarrière begon al op de universiteit en hij brak door in 1963 als co-host van Dick Clarke, nog zo'n radio- en tv legende. Behalve aan Shaggy, gaf Kasem zijn stem ook aan Robin, in de animatieserie van Batman.

Reageren