Aan de gevolgen van kanker

Theatermaker Marc de Hond (42) overleden

4 juni 2020 09:13 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

Marc de Hond is op 42-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De theatermaker, rolstoelsporter en dj was al geruime tijd ziek. 

Het overlijden van De Hond werd door een woordvoerder van de familie bevestigd. 

Veelzijdig

Veelzijdig is wellicht de beste manier om De Hond te omschrijven. Hij ontpopte zich op zijn 18e al als internetpionier door de succesvolle bedrijven veiling.com en Hatchoo op te richten, die hij met winst verkocht aan Duitsland. Daarna begon hij een loopbaan in de media, als entertainment commentator bij NPO Radio 1 en als dj bij 3FM en Caz!. Ook maakte hij tv-programma's als Het eindexamenjournaal.

Rolstoel

Eind 2002 kreeg hij voor het eerst met kanker te maken toen hij een tumor in zijn ruggenmerg bleek te hebben. Bij de ingreep om het gezwel te verwijderen raakten cruciale zenuwen bekneld waardoor hij op zijn 25e in een rolstoel belandde. Uiteindelijk wist hij deze tegenslag te verwerken tot iets positiefs, iets wat hij vaker in zijn leven zou doen. De Hond werd actief als rolstoelsporter en zette zich in voor anderen met een beperking.

Blaaskanker

In 2018 kreeg Marc de diagnose blaaskanker. Ondanks de behandeling en het verwijderen van zijn blaas bleef hij positief, maar realistisch. De kans dat de tumor vroeg of laat terug zou keren was aanzienlijk. In de tijd die hem restte, werkte hij aan manieren om een erfenis voor zijn jonge kinderen James en Livia na te laten. Dat deed hij onder meer door een theatervoorstelling waarin BN'ers hem voor het oog van de camera interviewden over zijn leven

De Slimste Mens

Marcs meest recente wapenfeit op televisie was zijn deelname aan het winterseizoen van De slimste mens. Met scherpte en humor wist hij de finale te bereiken waar hij uiteindelijk na negen afleveringen als derde in het klassement eindigde. In een reactie liet hij destijds weten blij te zijn iets op tv te hebben gedaan dat voor de verandering eens niet over zijn ziekte of handicap ging.

Heel bijzondere man

Marc laat naast zijn vrouw Remona Franssen zoon James en dochter Olivia na. Zijn vader, opiniepeiler Maurice de Hond, liet in een korte reactie weten: "Marc was een heel bijzondere man en een geweldige zoon. Ook in zijn laatste maanden was hij dezelfde Marc. Een grote steun voor ons allemaal. Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken."

Meer over