Gesprek met slachtoffer

Tim Hofman haalt verhaal bij makers De Villa in #BOOS

28 november 2019 12:09 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Screenshot #BOOS
Rondom het programma De Villa van RTL ontstond ophef nadat er grensoverschrijdend gedrag te zien was in een van de afleveringen. Tim Hofman was een van de eersten die op Twitter de misstanden aan de kaak stelde en sprak voor zijn programma #BOOS met het slachtoffer.

Bij De wereld draait door kwam Tim zijn verhaal doen en liet hij al een stukje van het interview zien. ,,Dat meisje mailde ons achter de schermen om dat ze haar verhaal wilde doen. Ze voelde zich alleen in wat er gebeurde. Het ontplofte vrijdag en zij werd serieus in haar gezicht geslagen op straat, omdat ze niet zo moest zeiken”, zei de programmamaker bij Matthijs aan tafel.

Kapot schamen 

Na de storm was het RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst die direct met een verklaring voor de camera kwam. “De makers van het programma van producent Blue Circle hebben de kandidaten echt aangezet tot grensoverschrijdend gedrag. Daarbij zijn die makers zelf over hun ethische grens gegaan. Ik wil hierbij ook mijn diepe excuses aanbieden aan alle kandidaten en er worden mensen op non-actief gesteld. Iedereen die hier bij betrokken is geweest, moet zich kapot schamen wat hier is gebeurd.”

16.00 uur 

Het gesprek tussen Tim en het slachtoffer verschijnt om 16.00 uur op het kanaal van #BOOS op YouTube. Daarin laat Hofman ook zien hoe hij verhaal is gaan halen bij producent Blue Circle en ze een oorkonde geeft die ze liever niet hadden gekregen...

Meer over