Voormalig nieuwslezer Pim Reijntjes (95) overleden

Pim Reijntjes heeft op 95-jarige leeftijd zijn laatste adem uitgeblazen. De oud-presentator werkte vijf jaar voor het NTS Journaal.

Pim Reijntjes, tv-nieuwslezer van het eerste uur, is op 95-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter maakte het nieuws woensdagochtend wereldkundig.

Pim Reijntjes

Pim Reijntjes vertelde vanaf 1963 vijf jaar lang het belangrijkste en laatste nieuws aan televisiekijkend Nederland. Pim Reijntjes werd dankzij zijn heldere berichtgeving de koning van het NTS Journaal (de voorloper van het NOS Journaal). De oud-nieuwslezer werkte later nog bij Panoramiek, het actualiteitenprogramma van de NOS.

Verzetsheld

Pim Reijntjes was niet alleen geliefd dankzij zijn televisieoptredens, maar ook door de heldhaftige acties die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog uitvoerde. Reijntjes was een dapper verzetsman, die werd gepakt door de Duitsers. Hij belandde in de concentratiekampen Vught, Amersfoort, Natzweiler en Dachau, waar hij samen met de andere gevangenen barre tijden kende.

Overleden

In april 1945 werd hij bevrijd door de de geallieerde legers, waarna hij diverse onderscheidingen in ontvangst mocht nemen. Hij was onder meer ridder in de Orde van Oranje-Nassau, drager van het Verzetsherdenkingskruis en het Nacht-und-Nebel-Herdenkingskruis.

Seth Gaaikema, een ander tv-icoon, overleed dinsdag 21 oktober zeer onverwachts.

Reageren