Date Smakelijk

Weer een programma afgeserveerd naar ander tijdstip

14 september 2023 21:28 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Tegenvallende kijkcijfers worden nu ook Date Smakelijk fataal. Waar we eerst al Samen Uit Samen Thuis (RTL 4) en You Never Walk Alone (SBS6) van belangrijke tijdstippen zagen verdwijnen, is het nu de beurt aan Date Smakelijk. Dat meldt Kijk Op Kijkcijfers.

Het programma is vanaf maandag van 16:45 tot 17:45 uur te zien. Eerder was dit van 19:30 tot 20:30 uur, het tijdslot van HLF8

Kijkcijfers

Waar de kijkcijfers van de eerste aflevering van Date Smakelijk op 266.000 bleven steken, werd het daarna niet veel beter. Gemiddeld genomen verspreid over de acht afleveringen, komt het programma niet verder dan 187.000 kijkers en dat is niet genoeg voor het tijdslot van SBS6.

Concept

In het programma gaan singles op eetdate, maar voordat ze aanschuiven moeten ze eerst zelf de keuken in om een gerecht te bereiden voor elkaar. Wie dit goed doet kan bonuspunten scoren. Na de maaltijd moeten de deelnemers apart van elkaar aangeven of ze trek hebben in een vervolg. Als ze dat beiden willen, krijgen ze 250 euro mee.

Vervanging

Een ander programma heeft de zender zo gauw niet paraat en dat betekent dat er gekozen wordt voor herhalingen van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Meer over