Willem Holleeder wilde Peter R. de Vries laten vermoorden

10 mei 2016 12:20 | actualiteiten | Door Televizier

© William Rutten

Willem Holleeder heeft het niet zo op Peter R. de Vries. Holleeder beraamde vanuit de extra beveiligde inrichting in Vught een moordaanslag op de voormalig misdaadverslaggever. 

Holleeder had het plan opgevat eerst zijn twee zussen Astrid en Sonja te laten liquideren, daarna was Peter R. de Vries aan de beurt. De voormalige knuffelcrimineel had, ondanks het strenge regime in de gevangenis, toch contact weten te leggen met twee bendeleden van No Limited Soldiers. Zij zouden de boel verder regelen, maar de bewakers ontdekten het moordcomplot voortijdig. 

Bedreiging

Het botert al langer niet tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries. In 2013 kwam Holleeder al eens ongevraagd aan de deur bij De Vries en bedreigde hem met de dood. Daar werd Holleeder later ook voor veroordeeld. Daarna stond de misdaadverslaggever Holleeders zus Astrid bij toen zij wilde getuigen tegen haar criminele broer. 

Houtman en Van der Bijl

Holleeder zit momenteel in de gevangenis vanwege vermeende betrokkenheid bij de liquidaties van Kees Houtman in 2005 en Thomas van der Bijl in 2006. En zo als het er nu naar uit ziet, is hij voorlopig nog niet thuis. 

Meer over