Worden Ranking the Stars en Bananasplit geschrapt?

Als het aan staatssecretaris Sander Dekker ligt, keren Ranking the Stars en Bananasplit niet terug bij de Publieke Omroep. Daar is Paul de Leeuw niet blij mee.

In een interview met Nu.nl zegt Dekker: „In De Wereld Draait Door wordt op een populaire manier aandacht besteed aan kunst en cultuur. Dat bewijst dat je daar best kijkers mee kunt halen. Maar bij sommige programma's heb ik zelfs na een uur nadenken werkelijk geen flauw idee waarom er belastinggeld heen gaat.”

Ranking the Stars

Vervolgens noemt hij een paar voorbeelden. Bananasplit, Ranking the Stars. En eerder De Slechtste Chauffeur van Nederland. Ik lig er dubbel om, maar de vraag is waarom dat moet op kosten van de belastingbetaler. Bovendien zie je dit soort programma's ook bij de commerciƫlen. De publieke waarde moet heel duidelijk zijn." Op de vraag of Boer Zoekt Vrouw wel mag blijven, wil Dekker geen uitsluitsel geven.

Educatief, informatief en cultureel

Dekker wil in de wet gaan vastleggen dat publieke programma's alleen worden gefinancierd als ze educatief, informatief of cultureel van inhoud zijn. De publieke omroepen verliezen ook budget en macht. Op die manier kunnen ook private partijen, zoals creatieve (productie)bedrijven en cultureel- en maatschappelijke organisaties, meedingen naar budget en zendtijd.

Paul de Leeuw reageerde via Twitter meteen op de uitspraak over Ranking the Stars, een van de programma's die hij presenteert.

Meer over:

Reageren