Dat het goed blijft gaan met mij

Zangeres S10 twee jaar lang gevolgd voor documentaire

23 april 2024 11:47 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© EO

Zangeres S10, officiële naam Stien den Hollander, is twee jaar lang gevolgd voor een documentaire die uitgezonden wordt door de EO. In S10-dat het goed blijft gaan met mij geeft de zangeres regisseurs Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis een openhartig en kwetsbaar inkijkje in haar leven. En daarmee ook de kijkers.

Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Docu

In de documentaire is haar optreden op het Songfestival in Turijn met haar nummer De Diepte te zien, maar ook wordt er ingezoomd op de invloed van haar verleden op S10 en de druk van media en publiek. Centraal staan de mentale problemen van de 23-jarige zangeres waarmee ze als puber worstelde.

Muziek

Dit is voor veel mensen geen geheim meer, want via haar muziek deelt S10 openhartig verhalen uit haar vroege jeugd en over haar psychische problemen. Ze belandde in verschillende jeugdinstellingen. Ondanks dat ze vleugels krijgt door het Eurovisie Songfestival blijven twijfel, angst en onzekerheid haar achtervolgen.

Jett Rebel

Waarom S10 de documentaire heeft laten maken, heeft te maken met haar eigen geschiedenis. "Ik doe het voor die Stien en voor alle anderen die op die plek zijn geweest. Toen ik zelf 15 was heb ik de documentaire gezien van Linda Hakeboom over Jett Rebel. Toen ik die keek, was ik zelf net begonnen met gitaarles en zingen, maar in mijn leven verkeerde ik nogal wat in zwaar weer."

Teweeg brengen

"Toen ik Jelte zag raakte hij mij diep. Ik dacht: dit kan ik misschien ook. Misschien is er zelfs met alle rottigheid een mogelijkheid om door te gaan, muziek te maken en gewoon te schrijven en te zingen. Iets wat mij al zeven jaar lang elke dag redt. Al zou deze documentaire over mij al bij één iemand teweeg brengen wat het bij mij deed toen ik naar Jelte keek, dan zou ik heel erg vereerd zijn."

Mentale problemen

De makers hopen vooral om dit thema dat heel groot in deze generatie bespreekbaar te maken. Daarmee wordt gedoeld op het groeiende aantal jongeren dat kampt met mentale problemen. 

De documentaire wordt uitgezonden door de EO in de Europese Week van de Mentale Gezondheid. S10-dat het goed blijft gaan met mij wordt woensdag 22 mei uitgezonden op NPO3. De film is vanaf maandag 20 mei te zien op NPO Start.

Meer over