2 x 3 redenen waarom K3 zoekt K3 de moeite waard is

9 oktober 2015 15:24 | amusement | Door Televizier

© Screenshot VTM/SBS

K3 Zoekt K3 blijkt niet opgewassen tegen The Voice. Ook al zijn de Blind Auditions leuk, hier volgen 6 redenen waarom de SBS-talentenjacht heus het zappen waard is.

6) Meer dan talentenjacht alleen

Op papier lijkt K3 zoekt K3 de zoveelste talentenjacht, maar niets is minder waar. Goed, de eerste afleveringen bestonden inderdaad uit auditierondes met braaf klappend publiek... maar daarna veranderde de toon volledig. De bootcamps voelden als een reallife soap waarin de potentiële K3'tjes keihard werden aangepakt... En vorige week werden de vermeende afvallers in een bus gezet die ze niet naar huis bracht. De kijkers bleven in spanning achter... en dan moeten de liveshows nog beginnen.

5) De ongepaste Gert

K3 is meer dan Karen, Kristel en Josje... Bedenker Gert Verhulst zit ook in de jury en dat zorgt geregeld voor gespannen en daardoor niet te missen momenten. Zoals bekend heeft Gert een relatie gehad met zowel Josje Huisman als Karen Damen, wat een voortdurende bron van amper verdoezelde steken onder water is. Daarnaast is Gert er niet vies van met een stalen gezicht de ergste opmerkingen te maken over de kandidaten. Ook al oordeelt hij over uiterlijk als een slager over vlees, hij blijft charmant en aimabel overkomen. Het zal 't accent zijn.

4) Gerard Joling

In Nederland zijn we allang gewend aan de grappen van Gerard. Dat maakt het des te leuker om te zien hoe de doorgaans toch wat keurige Vlamingen reageren op zijn schaamteloos platte grollen. Geer is door K3 zoekt K3 zelfs ineens populair in Vlaanderen en gaat mogelijk meer tv-klussen doen bij onze zuiderburen. Dat was in 2009 wel anders toen Patty Brard jurylid was in voorganger K2 zoekt K3, toen vonden de Vlaamse kijkers de no-nonsense Hollandse aanpak schokkend.

3) België versus Nederland

10 Voor Taal, Het Groot Dictee en Expeditie Robinson... Nederlanders en Vlamingen gaan graag op tv de strijd met elkaar aan. Een klein beetje chauvinistisch is het wel, maar het blijft spannend om te zien hoe Nederlands de nieuwe K3 gaat worden. De Nederlandse invasie van de Belgische meidengroep begon met Josje Huisman, het is de vraag uit welke nationaliteiten de nieuwe bezetting van de formatie zal bestaan. Wij gokken dat er in elk geval één Vlaamse en Nederlandse K in de 3 zullen zitten.

2) Uniek concept

Waar is waar: K3 zoekt K3 levert de winnaars daadwerkelijk wat op. Wie The Voice wint, krijgt dan wel een platencontract maar daarmee is succes nog geen garantie. De nieuwe K3 erven een multimedia imperium van cd's, video's, films, tv-series en een legioen trouwe fans die letterlijk en figuurlijk met je opgroeien. Eerder vandaag werd bekend dat K3 een eigen tekenfilmserie gaat krijgen waar het winnende trio hun stem aan zullen verlenen.

1) K3's Kwaaie Kristel

Ons ultieme guilty pleasure is toch wel K3-ster van het eerste uur Kristel Verbeke. Ze is nog lang niet klaar om afscheid te nemen van de groep en dat maakt je vervangers uitkiezen er niet makkelijker op. Tijdens de auditierondes viel al op dat de andere juryleden de keiharde oordelen aan haar overlieten en dat Kristel die taak moeiteloos op zich nam. Vorige week verloor ze tijdens de bootcamps al haar geduld met de kandidaten toen duidelijk werd dat ze nog niet eens een optreden van K3 hadden gezien. Ze stuurde iedereen onmiddellijk terug naar de villa waar ze verbleven om wat dvd's te bestuderen. Toen ze weg waren ging de doorgaans poeslieve zangeres pas echt los: "Ik ben kwaad, ontgoocheld en heb zin om te zeggen: "Allemaal weg!" Ik moet mijn plek afstaan aan mensen die niet eens de moeite nemen te bestuderen waar ze zich voor inschrijven? Dát gaat niet!"

Meer over