3LAB trapt af met sketchserie Rundfunk

10 augustus 2015 11:06 | amusement | Door Televizier

© KRO-NCRV

3LAB, de opvolger van TV LAB, test weer een week lang nieuwe programmaformules uit op NPO 3. De themaweek trapt af met het absurdistische Rundfunk.

Een goed gesprek in 24 seconden, de belevenissen van een jonge miljonair en een serie over een jongen met veel ambities, maar weinig zelfkennis. Het is slechts een aantal van de experimentele programma’s die deze week onder de noemer 3LAB te zien zijn op NPO 3.

Rundfunk

De KRO-NCRV bijt het spits af met Rundfunk (zie foto), een absurdistische sketchserie over een middel­bare school. De leraar Duits is gefascineerd door een Oostenrijkse politicus en de tekenlerares heeft last van een bizar hoog libido. De promofilmpjes zijn een razend succes op internet, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Absurd

"Wij hebben ons altijd verbaasd over hoe vet, raar en absurd de middelbare schooltijd was," vertelt maker Yannick van de Velde aan Het Parool. De acteur bedacht Rundfunk zelf, samen met Tom van Kalmthout. Yannick hoopt op een vervolg na 3LAB: "Dit is ideaal. We mogen in een relatief veilige omgeving ons idee uitproberen."

Drugsdealer

Na Rundfunk is realityserie Joey’s Wereld aan de beurt, over Joey van Koningsbruggen, ooit drugsdealer, maar nu miljonair dankzij een superdrankje. In de serie Dip staat Teun centraal. Het gaat prima, maar dan neemt zijn leven een onverwachte wending.  

Lekker korte gesprekken

Deze avond zijn er ook vier afleveringen van 24 Seconden Met... te zien. In minder dan een halve minuut voert comedian Stefan Pop een gesprek met achtereenvolgens Peter Heerschop, Fatima Moreira de Melo, Dolf Jansen en Art Rooijakkers. Tussen de programma’s door praat Jelte Sondij in Greenroom met de makers.

Voor Het Succes

Ook de rest van de week zijn nieuwe programma’s te zien op NPO 3. Een greep uit het aanbod: Voor Het Succes, waarin BN’ers teruggaan naar hun eerste baan, de comedyserie Minima en Club 27. Hierin duikt Art Rooijakkers in het leven en de dood van Amy Winehouse.

3LAB is maandag vanaf 20.40 uur te zien op NPO 3.

Meer over