Aflevering drie van Wie is de Mol?: Dilemma’s in doolhof Hong Kong

In de derde aflevering van Nederland’s meest besproken spelprogramma moesten zware keuzes worden gemaakt. Met inmiddels twee afvallers is het steeds lastiger om de medekandidaten te vertrouwen. 

Wat het spel extra lastig maakt is dat sommige kandidaten op eigen houtje keuzes beginnen te maken. In de vorige aflevering was er de grote twist van de envelop met geld. Maar waar de envelop heen moest worden gestuurd en naar wie zorgde voor een flinke discussie in de groep. Penningmeester Freek en kleine blonde Sofie besloten de envelop zonder medeweten van de groep dan maar zelf op te sturen. Opvallend genoeg met al het zwaarbevochten potgeld van 2400 euro. Een ware Mollenstreek of niet? Daar komen we achter in volgende afleveringen...

Doolhof Hong Kong

De eerste opdracht vond plaats in de betonnen jungle van Hong Kong. De kandidaten hadden een uur de tijd om geld te vinden in een gigantisch hoog flatgebouw waar Daphne en Aaf wachtten. Via een mobiele telefoon werd er contact gehouden met het tweetal. Nu zijn er nogal wat hoge flatgebouwen in Hong Kong en zonder de hulp van een TomTom of een andere App is het een onvoorstelbaar doolhof. De kandidaten moesten dus vertrouwen op hun gezonde verstand en richtingsgevoel, natuurlijk onmisbaar in een spel als Wie is de Mol.

De deelnemers vormden twee teams: Jan-Willem, Sofie en Freek aan de ene kant, en Susan, Jennifer en Tygo aan de andere kant.  Je zou denken dat in een enorme stad als Hong Kong de groepen ieder een ander deel van de stad zouden doorzoeken. Maar op de een of andere manier belandden beide teams aan dezelfde kant van de rivier. Dit terwijl het gebouw met Aaf en Susan zich aan de andere kant bevond! Stomme actie, of slimme zet van ‘De Mol’?

Verdachte situaties waren er tijdens deze opdracht genoeg Zo verstond Susan zogenaamd Aaf niet aan de telefoon en liet Jennifer in alle haast doodleuk het mobieltje stukvallen op de grond. Op de een of andere manier was ook het telefoonnummer van Daphne opeens ‘gewist’. Helaas was al het rennen en vliegen in de bloedhitte behalve een flinke workout nutteloos. Team twee kwam net twee minuten te laat voor het geld. Alsof het nog niet genoeg was vertelde Sophie tot verontwaardiging van de groep dat het geld al was opgestuurd. Een mislukte opdracht en 2400 euro op een onbekende bestemming, het zorgde voor een flinke domper.

Sterrenslag eat your heart out

Maar gelukkig kon de teleurstellende eerste opdracht letterlijk worden weggevochten in de sportieve tweede opdracht. Op een prachtig strand in Hong moesten de kandidaten acht mensen vinden die goed konden roeien. Automatisch werd er gezocht naar sterke kerels. Terwijl Jan-Willem en Susan een paar volleyballers vonden, werd Freek ondertussen nogal afgeleid door een paar ‘Amerikaanse goden’ op het witte zand.

Maar het ‘geluk’ was aan de zijde van de kandidaten. Ze liepen namelijk geheel toevallig een kajakkampioen tegen het lijf. Of was het toch onderdeel van het spel? Het bleek namelijk dat de groep de 100 meter sprint moest roeien tegen hun eigen gekozen roeitalenten. Nu het er toch op aan kwam, gingen de deelnemers met kinderlijk enthousiasme de zee te lijf. Met Aaf voorop de boot roeiden ze de longen uit hun lijf. Het Nederlands roeiteam kon wel vervangen worden, zoveel saamhorigheid en vertrouwen was er plotseling in de groep. Het watergevecht leidde tot een euforische overwinning. Winst: 1000 euro en een prachtige ervaring rijker.

Test en executie

Na de mooie overwinning was het helaas alweer tijd voor de test en executie. In een prachtig design-instituut verliep de laatste ronde anders dan anders. Art liet weten dat er duo’s moesten worden gevormd waarbij een van de twee een scherm te zien kreeg. Een van de andere deelnemers bepaalde wie dat was. Ontzettend verwarrend en bovenal een groot dilemma dus. Omdat iedereen wist dat Susan een vrijstelling had, werd er meerdere keren voor de ‘betrouwbare’ actrice gekozen. Uiteindelijk kwam het er op neer dat er maar vier schermen werden omgedraaid. Daphne had uiteindelijk de beslissende keuze tussen Susan, die zeker door was, of Sofie. Daphne koos voor Susan en dus was iedereen door. Hoewel dit keer niemand de koffers hoefde te pakken, maakte dit einde van Wie is de Mol de kijkers weinig wijzer. Of zijn er toch genoeg hints gegeven?

 

Reageren