Bakavontuur voorbij

Afvaller Heel Holland Bakt blikt terug op deelname: 'Voorlopig bak ik even niet'

19 februari 2024 12:44 | amusement | Door Tessa Kok

© Elvin Boer/MAX
Na vier afleveringen kwam gisteren een einde aan het avontuur van Carla in Heel Holland Bakt. Op de website van het bakprogramma deelt de Haagse Carla dat ze met een dubbel gevoel terugkijkt op haar deelname. Ze is van plan om voorlopig nog even niet te gaan bakken.

'Ik ga het missen, maar voorlopig bak ik even niet', concludeert ze na haar exit.

Dubbel gevoel

Carla, geboren in Rome, was wekenlang een opvallende verschijning het populaire bakprogramma. In de vierde aflevering moest zij het programma verlaten omdat ze van alle bakkers het minst goed scoorde met het bereiden van Amerikaanse lekkernijen.

Over haar deelname zegt ze het volgende: ''Ik kijk met een dubbel gevoel terug op mijn Heel Holland Bakt-deelname. Mijn moeder heeft het laatste stukje niet meegekregen, omdat zij overleed. Ik heb veel geleerd over mezelf, maar ook van de medebakkers en Robèrt en Janny.'' 

Op de website van het bakprogramma vertelt ze ook welk recept ze graag nog een keer opnieuw zou maken. ''Wat ik graag over zou willen doen is mijn cheesecake. Die bak ik al jaren! Helaas mislukte de cheesecake in de tent.”

Niet veel oefenen

Carla deelt tijdens haar terugblik dat ze weinig tijd en ruimte had om te oefenen met bakken. ''Mijn moeder was net overleden. Verder zorg ik ook voor mijn dementerende vader. Ik kon daarom weinig oefenen.''

De strijd om de titel van Beste Thuisbakker van Nederland gaat aanstaande zondag verder. Heel Holland Bakt is iedere zondag rond 20:25 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over