Ook Jamie Cullum komt

Akwasi treedt op tijdens racismedag NPO

9 Juli 2020 13:35 | amusement | Door Andrea Peelen

© ANP

Rapper Akwasi treedt zondagavond samen met het Metropole Orkest op tijdens de racismedag van NPO. Ook Jamie Cullum, Gregory Porter en Benjamin Herman zullen te zien zijn in North Sea Jazz 2020 in concert: Metropole Orkest & Friends op NPO 2.

Het gaat om een concert met artiesten die eigenlijk dit jaar op North Sea Jazz zouden optreden. Sommigen van hen zullen fysiek aanwezig zijn, anderen treden op via een videoverbinding. 

Zoals de naam al aangeeft staat de dag in het teken van diversiteit, laten NTR en North Sea Jazz weten. Het zal ook de eerste keer zijn dat het Metropole Orkest in zijn geheel weer samenkomt. 

Debat over racisme 

De NPO staat zondag op alle zenders en kanalen in het teken van Nederland tegen racisme. Op NPO 1 zijn de hele dag programma's te zien rondom het thema, waaronder een debat onder leiding van Jort Kelder. NPO 2 zendt documentaires uit en een registratie van North Sea Jazz 2020 in concert: Metropole Orkest & Friends, waarbij ook Akwasi te zien is. Ook de online kanalen en de radiostations besteden aandacht aan het thema. De highlights van de programmering vind je hier.

Meer over