SBS6

Albert Verlinde in gesprek over nieuw tv-programma

11 mei 2020 11:58 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Albert Verlinde is alweer een tijdje van de buis, maar daar wil de showkenner verandering in brengen. Hij praat met SBS6 over een terugkeer op televisie. Het liefst met een showrubriek. 

Het laatste programma van Albert Verlinde was 6 Inside met Jan Versteegh, dat bijna een jaar geleden vrij gruwelijk flopte op SBS6. Maar de 59-jarige roddelveteraan vertelde aan Paul Haenen in Betty Asfalt TV dat hij nog niet met tv-pensioen wil. "We zijn toch bezig om te kijken of er iets op het vlak van een entertainmentachtige rubriek kan komen. Daar zit toch mijn kracht in en dat vind ik leuk.”

In het hart van Nederland

En dus heeft hij volgende week een vergadering bij Talpa om de mogelijkheden te bespreken. Albert heeft nog een contract bij Talpa tot begin 2021 en hij hoopt voor die tijd weer aan de bak te kunnen. De presentator zegt dat hij al een tijdje bezig is om zichzelf aan het werk te helpen: "In het begin van de coronacrisis heb ik ook zelf gebeld van Talpa, van: ‘Ik wil wat doen, zullen we In het Hart van Nederland gaan maken?’ Dat heb ik zelf geïnitieerd en dat was binnen 24 uur op de buis. Ik wilde gewoon iets doen.”

Theater

Inmiddels is Albert Verlinde ook druk met het vorm geven van de anderhalvemetersamenleving in theaters. Hij is immers ook de directeur van Stage Entertainment Nederland, de brenger van veel musicals. Albert ontwikkelt een protocol om in grote theaters toch een paar honderd mensen in de zaal toe te laten.

Meer over