Behalve Shownieuws

Albert Verlinde verwacht geen nieuwe programma's bij SBS

19 september 2020 07:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Albert Verlinde is nog tot de lente van 2021 exclusief verbonden aan SBS 6, maar de 59-jarige presentator verwacht geen nieuwe programma's. 

In gesprek bij BNR geeft Albert tekst en uitleg over zijn relatief lege tv-agenda.

6 inside

Albert tekende in 2019 een driejarig contract bij SBS 6 waar hij het boegbeeld moest worden van het nieuwe, dagelijkse entertainmentprogramma 6 inside. Helaas voor Albert en co-host Jan Versteegh sloeg deze vooraf als 'Boulevard-killer' aangekondigde titel totaal niet aan.

Musicals

Na een klein half jaar was het gedaan met 6 inside en sindsdien zijn Alberts wapenfeiten op televisie uiterst beperkt. Als directeur van musicalbedrijf Stage Entertainment heeft Verlinde echter genoeg te doen, zeker in coronatijd: "Ik ben de afgelopen tijd heel druk bezig geweest en juist in zo’n tijd is het belangrijk om er als managing director er te staan. Je moet allerlei scenario’s bedenken en je moet het personeel begeleiden in deze fase."

Shownieuws

Bij BNR kon Albert onthullen dat er geen nieuwe programma's voor hem in de pijplijn zitten en dat hij dat ook niet verwacht tot zijn contract volgend jaar mei afloopt. Vooralsnog schuift hij uitsluitend af en toe aan bij Shownieuws"Dat vind ik wel weer leuk om te doen. Dat is een beetje thuiskomen. Het is het programma dat ik eigenlijk ooit begonnen ben.”

Meer over