Albert Verlinde vindt stoppen met Boulevard 'beste keuze ooit'

3 oktober 2016 11:47 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

Albert Verlinde heeft het geen moment moeilijk gehad met zijn afscheid van Boulevard. Sterker nog, de presentator is zeer gelukkig: 'Stoppen met RTL Boulevard is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt'.

Albert Verlinde doet die opvallende uitspraak in het AD waarin hij vertelt over zijn nieuwe programma RTL Live dat vandaag begint. „Het luchtte op, hoe raar dat ook klinkt. Ik was twee Alberts, de producent en de man van het entertainmentnieuws”, legt Albert Verlinde uit. „Dat ging steeds minder goed samen. Ik kan nu eindelijk eens laten zien dat ik heel veel interesses heb. Maar die sfeer van Boulevard, die neem ik mee.”

Vrolijk

Het moet dus een gezellige boel worden bij RTL Live. En dat is aan Albert wel besteed. „Het informatief vrolijk te laten zijn. Ook al komen er best zware onderwerpen voorbij. Maar het past me als een jas. Ik was vijftien jaar lang de sidekick die altijd opzij zat te praten naar een presentator. Nu kijk ik recht in de camera, dat is nieuw. Ik weet inmiddels al wel hoe je gewoon moet doorgaan en doorpraten, ook als bijvoorbeeld het decor ineens instort.”

Tijd voor MAX

Albert Verlinde presenteert RTL Live op maandag, dinsdag en donderdag. Angela Groothuizen neemt de woensdag en vrijdag voor haar rekening. Ze belooft dat RTL Live niet vergelijkbaar is met concurrent Tijd voor MAX. „Ons programma is echt anders en het tempo ligt een stuk hoger. Ook hoger dan bij Koffietijd.”

RTL Live, iedere werkdag om 17.00 uur • RTL 4

Meer over