Alberto Stegeman helpt bij onrecht in Stegeman op de Bres

Presentator Alberto Stegeman keert 28 augustus terug met een nieuw programma bij SBS 6. Stegeman schiet slachtoffers van onrecht te hulp, zoals mensen die conflicten hebben met instanties waartegen de politie niet kan optreden.

Alberto Stegeman schiet slachtoffers te hulp die ten einde raad zijn. Verschillende situaties passeren de revue, waaronder mensen die kampen met enorme schade aan hun huis doordat tijdelijke onderhuurders een wietplantage bleken te hebben. In een ander gezin zijn ouders bestolen door hun kind, wat zorgt voor de nodige psychische schade. 

Slachtoffers centraal

Volgens Alberto staan de slachtoffers centraal in Stegeman op de Bres. "Ons uitgangspunt in dit programma is altijd het slachtoffer helpen", aldus Stegeman in een verklaring. "Dat kan bijvoorbeeld door gestolen spullen terug te vinden, hulp te bieden door de dader te vinden en/of an te spreken of door een instantie die de gedupeerden onterecht heeft benadeeld met camera te bezoeken."

Gevecht om de oplossing

De programmamaker vindt het naar eigen zeggen lastig om alle mensen goed te kunnen helpen. "Het is telkens een gevecht om de oplossing te vinden maar als er sprake is van onrecht dan doen wij er alles aan de slachtoffers te helpen”, aldus Alberto.

Helpende hand

Alberto Stegeman heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot koning van de slachtofferprogramma's. Zo stelde hij onrecht aan de kaak in Undercover in Nederland en hielp hij onfortuinlijke vakantiegangers in Red mijn vakantie

Stegeman op de Bres is vanaf zondagavond 28 augustus om 21.30 uur te zien bij SBS 6. 

Meer over: