Amerikaanse critici niet onder de indruk van The Passion

The Passion streek zondag voor het eerst neer in Amerika, New Orleans. En de tv-critici vonden het bijbelse spektakel niet veel soeps.

US Today noemde het hele gebeuren een Jezus-jukebox-musical en The New York Times moest denken aan een opening van een nieuw winkelcentrum. Deze recensent had ook het gevoel dat de makers van The Passion iedereen te vriend wilden houden. "De tekst van Tyler Perry (de verteller) was houterig en behoedzaam." En de US Today-journalist vond Jezus (Jencarlos Canela) veel weg hebben van een tiener-idool met zijn boyband bestaande uit apostelen. 

Witte kruis 

Het format The Passion U.S is gebaseerd op de variant uit ons kikkerlandje. Het paasspektakel is hier al jaren een groot succes. In The Passion wordt het lijdensverhaal van Jezus vertelt aan de hand van grote hits. New Orleans was het decor van de eerste Amerikaanse variant. Het allom bekende witte kruis werd van de Super Dome naar de oever van de Mississippi gevoerd.

Liedjes 

In de Amerikaanse variant nam zanger Seal de rol op zich van Pilatus, soapster Jencarlos Canela die van Jezus, Maria werd gespeeld door countryzangeres Trisha Yearwood, Chris Daughty speelde Judas en Prince Royce vertolkte Petrus. Het stel zong onder anderen liedjes van Train en Whitney Houston. LA Times is te spreken over de zang, maar niet over het acteerwerk. "In sommige gevallen voelde het stijf en zonder passie." 

Ontroerd 

Iets positiefs viel er ook nog te melden: volgens de recensenten werd het publiek geraakt. "Er waren veel mensen zichtbaar ontroerd", laat de criticus van de La Times weten. En The New York Times vond het moment waarop Jezus na zijn herrijzenis bovenop een gebouw verscheen mooi. "Het publiek haalde op dat moment mobieltjes tevoorschijn om alles te filmen, net zoals ze zouden doen als de herrijzenis vandaag zou plaatsvinden." 

Het Amerikaanse tv-kijkende publiek was in ieder geval wel onder de indruk.  

 

 

De Nederlandse kijker kan zelf zijn oordeel vellen tijdens de uitzending die zaterdag te zien is bij Fox om 20.00 uur. 

Lees ook:

Fox zendt The Passion U.S. exclusief uit 

 

Meer over:

Reageren