Amerikaanse Heel Holland Bakt faalt

16 juli 2013 11:28 | amusement | Door Televizier

Terwijl compleet Nederland zit te watertanden bij Heel Holland Bakt, kent de Amerikaanse variant minder succes. Het programma krijgt daar geen vervolg.

Martine Bijl kan alleen maar dromen van 4,6 miljoen kijkers voor Heel Holland Bakt. In Amerika stellen dit soort cijfers helaas niet zoveel voor. De Amerikaanse tv-zender CBS heeft dan ook besloten dat The American Baking Competition van de buis wordt gehaald.

Paul Hollywood

Paul Hollywood (foto) is al jaren jurylid in het Britse origineel van het programma. Daar is The Great British Bake Off, net als in Nederland, een groot succes. In Amerika wilde hij de nieuwe Gordon Ramsay worden, maar dat is mislukt.

"Hij heeft geen indruk kunnen maken zoals Gordon Ramsey en Simon Cowell deden in hun eerste show", vertelt een insider aan de Daily Mail.

Heel Holland Bakt

Martine Bijl en juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden hebben wel indruk gemaakt: zij krijgen een tweede seizoen. Woensdag wordt de halve finale van Heel Holland Bakt uitgezonden. Op zaterdag is de Engelse versie te zien op Nederland 1.

Meer over