Wél blij met de prijs

André van Duin verklaart afwezigheid bij Gouden Televizier-Ring Gala

19 oktober 2021 09:19 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
André van Duin was één van de prijswinnaars tijdens het 56e Gouden Televizier-Ring Gala, maar schitterde door afwezigheid. Nu blijkt waarom.

De strijd om de Televizier-Ster Presentator ging tussen André, Fred van Leer en Arjen Lubach: drie zeer verschillende tv-gezichten die één ding gemeen hadden: ze waren allemaal niet aanwezig in Carré.

Jinek

André had al wel een filmpje opgenomen voor het geval hij zou winnen, maar de prijs zelf had hij nog niet. Daar kwam verandering in tijdens de maandageditie van Jinek waar de presentator verrast werd met het kostbaar kleinood. In een eerste reactie merkt hij grappend op: "Ik dacht inderdaad dat er iemand vrijdag wel zou langskomen, maar ik was nog aan het wachten!"

Heel Holland bakt

Van Duin was er graag zelf bij geweest om de prijs na twee eerdere nominaties in ontvangst te nemen. Boulevard meldt dat André druk was met de opnames van Heel Holland bakt. Tegenover Shownieuws vertelt de komiek hoe de vork werkelijk in de steel zit: "Het laatste jaar dat ik bij Televizier zat, was ik daar met Martin en dat was eigenlijk de laatste keer dat we samen in het openbaar waren. Toen dacht ik: nou, dan ga ik er nu alleen zitten en dat vond ik niet zo'n prettig idee. Dus ik heb het niet gedaan." Verder liet André weten trots te zijn op de Ster omdat het een publieksprijs is en dat 'ie een mooi plekje bij hem thuis krijgt.

Meer over