4 mei

André van Duin vindt toespraak tijdens Dodenherdenking 'heel spannend'

28 april 2021 09:11 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roland J. Reinders

André van Duin houdt op 4 mei een toespraak tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. De 74-jarige presentator is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

“Ik heb hem al af”, onthulde het gezicht van Heel Holland bakt in de MAX Koningsdagspecial op NPO. Bij André bestond geen twijfel over de toezegging om een toespraak voor het hele land te houden. "Het is natuurlijk een geweldige eer. Of het wordt je nooit gevraagd of één keer in je leven en in mijn geval één keer in m'n leven, dus ik dacht; dat moet ik doen."

Spannend 

Koning Willem-Alexander ging Van Duin vorig jaar als spreker tijdens de Dodenherdenking op de Dam. "Vorig jaar deed de koning het. Wie moet je dan nog vragen? Dan kom je bij mij terecht natuurlijk", grapte André, om daarna serieus verder te aan. "Ik heb het met liefde aanvaard. Het is natuurlijk heel spannend. Je staat daar op een vrijwel lege Dam, maar ik kijk er toch wel naar uit." 

De NOS doet vanaf 18.45 uur live verslag van de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam op NPO1. Op themakanaal NPO Nieuws is ook een doventolk zichtbaar.

Meer over