Tijd voor een ruimtereis

André Kuipers en Klaas van Kruistum maken programma over de ruimtevaart

7 juli 2022 11:24 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP / Koen van Weel
Binnenkort kan de jongere generatie alles leren over de ruimtevaart en zaken die daarbij komen kijken. Klaas van Kruistum en André Kuipers slaan namelijk de handen ineen voor het NPO Zapp-programma Space Challenge - Expeditie Mars.

De opnames hiervoor gaan volgende week van start.

Space Challenge - Expeditie Mars

In het nieuwe programma, dat mogelijk Space Challenge - Expeditie Mars gaat heten, nemen André Kuipers en presentator Klaas van Kruistum de gasten in de studio mee op een bijzondere reis door de ruimte met als eindbestemming: planeet Mars. In de studio vertelt André Kuiper vervolgens alles over de ruimtevaart, worden er toffe proefjes gedaan en testen ze ook nog eens de astronautenkennis.

Klaas van Kruistum

De voorbereidingen voor de show zijn in volle gang, zo schemert Klaas van Kruistum vandaag door op zijn socials. "Vandaag gingen we in een klein comité door de eerste afleveringen van Space Challenge - Expeditie Mars. Met André Kuipers als haast onuitputtelijke bron van verhalen en kennis. Zo tof om hem aan boord te hebben en dingen te leren. Het belooft dan ook een toffe serie te worden", aldus de presentator. 

Space Challenge - Expeditie Mars is vanaf 5 november 2022 te zien op NPO 3 (NPO Zapp).

Meer over