Voor Omroep MAX

André van Duin keert terug met Animal Crackers

3 augustus 2023 10:18 | amusement | Door Esther Hut

© AVROTROS

Een stille wens van André van Duin komt uit. De presentator mag namelijk voor Omroep MAX het programma Animal Crackers nieuw leven inblazen.

Dat vertelde Jan Slagter gisteravond in De Oranjezomer.

Animal Crackers

Het is nog wel even wachten voor we kunnen genieten van een nieuw seizoen Animal Crackers. De opnames moeten namelijk nog beginnen. "In september gaan we een maand met een cameraman allemaal dieren filmen,” zegt Jan Slagter. "En dan gaat André dat monteren en de stemmetjes doen. Het wordt weer echt monnikenwerk. Ik ben een keer bij André geweest en dan zit hij zo te pielen voor zeven seconden. 

De Omroep MAX-baas laat weten dat Janny van der Heijden ook meegaat naar de dierentuin, maar wat haar rol precies wordt is nog niet duidelijk.

De komiek zal enorm blij zijn dat Animal Crackers terugkeert op de buis. Hij liet de afgelopen jaren al vaker weten dat hij de wens had om een doorstart met het programma te maken.

TV-klassieker

Animal Crackers is een tv-klassieker en was in 1988 voor het eerst op tv te zien. In het programma waren alledaagse situaties in de dierentuin te zien, waar André dan stemmetjes onder zette.  Dit leverde enorm grappige filmpjes op. De afleveringen duren ook maar hooguit een paar minuten. De laatste afleveringen waren in 2018 te zien, als slot van het programma Tijd voor MAX.

Beeldrecht van dieren

Vorig jaar september liet André in De Avondshow met Arjen Lubach nog weten dat we een comeback van Animal Crackers wel op onze buik konden schrijven. Hij vertelde namelijk dat het nu een stuk lastiger is om het programma te maken, omdat dieren in een dierentuin, net als mensen, ook beeldrecht hebben. Ze mogen dus niet zomaar in beeld worden gebracht.

Wanneer Animal Crackers precies te zien is helaas nog niet duidelijk.

Meer over