Waar is dat feestje?

Angela de Jong slacht Henny Huisman af

9 maart 2020 13:30 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Henny Huisman is na jaren weer eens op televisie met zijn eigen programma. Hij presenteert Waar is dat feestje? op SBS 6 maar de reacties zijn niet om over naar huis te schrijven. Zeker niet bij Angela de Jong die in haar nieuwe column keihard is voor Henny.

In Waar is dat feestje? loopt Henny Huisman als een soort nieuwe Gert-Jan Dröge allerlei feestjes af om daar mensen wat vragen te stellen en sfeer te proeven. Volgens Angela slaat de televisierot de plank helemaal mis. De AD-columniste concludeert dat Henny veel en veel te graag wil. 

Platvloers

En dus schrijft ze" "Dat maakt Waar is dat Feestje?! extra pijnlijk om naar te kijken. Je ziet hoe de arme man opleeft zodra er een camera op zijn snuitje staat gericht, hoe hij geniet als mensen met hem op de foto willen, hem zíen. En daarom overschreeuwt hij zichzelf. Met nog iets platvloersere grapjes. Met nog meer quasi-hulpeloze of -verbaasde blikken in de camera om het rare feestvolk om hem heen te duiden."

Sneu en overjarig

En Angela de Jong gaat rustig nog even verder, met ook een sneer naar het nieuwe programma van Wendy van Dijk: "Het is moeilijk te zeggen wat sneuer was: het format dat nóg overjariger is dan de verborgen camerashow van Wendy van Dijk of Henny zelf, die zo wanhopig graag de ster wil zijn die hij ooit was, dat hij daar schijnbaar alles voor overheeft. Raar dansje voor de camera? Check. Gemakkelijk scoren met bekende Nederlanders uit de C-categorie? Check. Flauwe, seksueel getinte grapjes van een overjarige boomer? Check, check, check."

Ondanks de kritiek houdt Henny de moed erin. 

Meer over