Angela Groothuizen houdt vertrouwen in RTL Live

10 november 2016 12:16 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Het gaat nog niet zo denderend met het nieuwe RTL 4-middagprogramma RTL Live. Presentatrice Angela Groothuizen houdt vertrouwen in een goede afloop: „We zijn nog flink aan het zoeken, zowel qua inhoud als toon en vormgeving.”

RTL Live is nog niet direct een nieuwe kijkcijferhit voor RTL 4, het dagelijkse middagmagazine dat sinds begin oktober afwisselend wordt gepresenteerd door Albert Verlinde en Angela Groothuizen krijgt de kritiek dat het gehaast is, niet gezellig en dat de beeldkwaliteit benedenmaats is. RTL Live (350.000 kijkers) legt het duidelijk af tegen directe concurrent Tijd voor MAX dat altijd boven de half miljoen scoort.

Angela Groothuizen houdt hoop op een goede afloop voor RTL Live. „We zijn nog flink aan het zoeken, zowel qua inhoud als toon en vormgeving. Zitten er genoeg items in, is het vrolijk en afwisselend, heeft het voldoende snelheid? Daarom proberen we van alles uit om te kijken hoe dat werkt. Daar hebben we ook de tijd voor gekregen. Elke keer maken we een stapje. De line-up is bijvoorbeeld al een stuk overzichtelijker en de beeldkwaliteit veel beter.”

Een groot kritiekpunt is dat het programma gezelligheid mist

“Daar ben ik het deels mee eens. We zitten in de villa waar ook Koffietijd wordt gemaakt. Maar waar Koffietijd nog enige warmte en gezelligheid uitstraalt, is dat bij ons toch wat minder. Wel vind ik de grote tafel – in het begin hadden we een desk – al een hele verbetering. Maar nogmaals: we zitten nog in de opbouwfase.”

RTL Live elke werkdag, 17.00 uur RTL 4 Angela is op woensdag en vrijdag te zien

Meer over