Anna Rune wint De Beste Singer-Songwriter Van Nederland 2015

In de finale van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is Anna Rune uitgeroepen tot winnares van 2015. De eerste vrouwelijke winnaar in vier seizoenen!

Anna Rune won maandagavond in Paradiso de finale van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland 2015. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Douwe Bob Posthuma, Michael Prins en Stef Classens en is de eerste vrouwelijke winnaar. Anna wint niet alleen de titel en de eer, maar ook een plekje op de festivals Pinkpop, Sziget, The Brave, deBeschaving, Songbird en Live At Amsterdamse Bos.

Anna Rune

"Ik was zo verrast, ik besef het eigenlijk nog niet," aldus een dolenthousiaste Anna. "Het enige wat ik denk is: holy shit, ik sta volgende maand op Pinkpop, ik moet gaan repeteren!" Het brein achter de talentenjacht, Giel Beelen, is blij met de winnaar: "Anna weet dondersgoed wat ze wil en heeft een enorme passie voor muziek."

Giel Beelen

Wie de prijs mee naar huis nam, werd bepaald door Giel zelf en zijn 'muzikale vrienden': Jacqueline Govaert, Giovanca, Typhoon, Frank van der Lende, Roel van Velzen en Casper van de band Kensington. VanVelzen is groot fan van Anna: "Je doet gewoon iets met me. Je gaat een glansrijke carrière tegemoet en zo niet dan mag de rest van je leven in mijn woonkamer spelen."

Kijkers

De finale van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland trok 238.000 kijkers naar NPO 3. Jammer dat er niet meer mensen keken, want het niveau was weer ontzettend hoog:


Lees ook:

De Beste Singer-Songwriter: nieuwe jury, nieuwe plek, nieuw tijdstip

Reageren