Actrice verkoopt liever haar huis

Annet Malherbe: Succes GTST onbegrijpelijk

7 April 2018 10:05 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Nick van Ormondt
Annet Malherbe verkoopt nog liever haar huis dan dat ze op een gegeven moment in soaps als Goede tijden, slechte tijden moet gaan spelen. Dat vertelt ze in een interview met het AD.

De 60-jarige actrice, die momenteel op televisie te zien is in de advocatenserie De Zuidas, zegt dat ze onlangs ook werd gevraagd voor De Luizenmoeder. De reden waarom ze uiteindelijk niet in die hitserie te zien was, is simpel. "Ik was gevraagd de inspectrice te spelen. Dat mens dat in de laatste aflevering de macht wil overnemen. Maar ik kon niet, haha! Ik was al aan het draaien voor een film", aldus Malherbe.

Goede tijden, slechte tijden

De actrice zegt in het interview niks te hebben met kijkcijfers. "Ik zou niet eens weten waar ik die moet vinden! Ik hoor er soms wel over, hoor. 'Het waren er maar 800.000', zegt iemand dan. Je zou ze maar op je bank hebben zitten, denk ik dan. Het zegt toch ook niets? Soms is een programma heel slecht, maar kijken er toch miljoenen mensen", zegt ze.

Op de vraag van de interviewer wat ze een onbegrijpelijk tv-succes vindt, antwoordt Malherbe: "Hoeveel mensen kijken er naar Goede tijden, slechte tijden? Meer dan anderhalf miljoen? Nou, need I say more?."

Entertainment

De entertainment-business is niet bepaald een wereld die haar past. "Nee, het hoort gewoon allebei bij mijn werk. Net als ik nu hier met jou zit. Dat doe ik ook niet omdat ik het zo leuk vind, maar om Zuidas onder de aandacht te brengen. Verder heb ik de wereld niet zoveel te vertellen."

Zuidas is zondagavond te zien om 21.15 uur op NPO 3.

Meer over