Autistische pop Julia in Amerikaanse Sesamstraat

20 maart 2017 11:11 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

In de Amerikaanse versie van Sesamstraat is vanaf nu ook het meisje Julia te zien. Vanwege haar autisme heeft ze wat moeite met vrienden maken. 

In het actualiteitenprogramma 60 Minutes werd Julia afgelopen zondag gepresenteerd. Ze bestond sinds 2015 al wel in illustraties. Zo speelde ze de hoofdrol in de workshop Sesamstraat en autisme: zie verbazingwekkende dingen in alle kinderen. Nu is Julia ook eindelijk als pop te zien in het kinderprogramma. 

Autistisch zoontje

Stacey Gordon spreekt de stem in van het meisje en volgens haar is het nieuwe personage een erkenning van kinderen met autisme. Ze heeft zelf een autistisch zoontje en volgens Gordon heeft Sesamstraat een positieve invloed op kinderen. "Als de vriendjes van mijn zoon via Sesamstraat kennis hadden kunnen maken met autisme, dan hadden ze misschien niet angstig gereageerd op mijn zoontje", vertelt Gordon aan Daily News.

Julia

In de eerste aflevering maakt Julia kennis met Pino. Elmo legt aan hem uit dat het meisje met de oranje haren een beetje stil is, omdat ze nog even moet wennen aan het maken van nieuwe vriendjes. 

Sesamstraat

Sesamstraat bestaat sinds 1969 in Amerika en is daar een van de best bekeken kinderprogramma's. Het programma was bedoeld om kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand af te helpen. Sesamstraat wordt sinds 1976 in Nederland uitgezonden op NPO 3.

Het is nog niet bekend of Julia ook een rol gaat krijgen in de Nederlandse Sesamstraat.

Meer over