Baby’s in GTST: hoe zit dat eigenlijk?

27 november 2014 15:50 | amusement | Door Televizier

Rikki, Nina en andere GTST-personages hebben in de afgelopen jaren baby’s gebaard in Meerdijk. Dit roept bij veel fans vragen op, die Televizier nu voor je beantwoord!

GTST krijgt er zo nu en dan personages bij, maar deze zijn lang niet allemaal volwassen. Elke keer als een kleine spruit in beeld verschijnt vragen veel kijkers zich af of het om een pop of een échte baby gaat.

GTST

De makers van GTST zetten waar mogelijk een pop in, zodat er zo min mogelijk baby’s voor de camera hoeven te verschijnen. Toch is het zo nu en dan noodzakelijk om met levende kleintjes te werken, om de soap geloofwaardig te houden. GTST schakelt dan een castingbureau in waar ouders hun baby bij hebben ingeschreven.

Baby's in Meerdijk

Wanneer de baby en de ouders in Meerdijk arriveren nemen de makers vaak zoveel mogelijk scènes met de kleine spruit op. Een kind mag slechts 2,5 uur op de set aanwezig zijn, waardoor het niet altijd mogelijk is om alles te filmen. De kans is dan groot dat er de volgende dag weer een andere baby wordt ingehuurd. GTST kent dus meer acteurs dan de meeste mensen denken.

Kinderen

Een pasgeboren baby is natuurlijk nog geen volleerd acteur, en dus is het lastig om een huilscène op te nemen. Soms is het noodzakelijk dat het kindje weent, er wordt er dan gebruik gemaakt van vooraf opgenomen geluiden. Het is dus allemaal nep.

Huilen

Toch komt het wel eens voor dat de tranen van het kindje in beeld worden gebracht. In zo’n situatie heeft de baby geen billenkoek gekregen, maar is het uit zichzelf gaan huilen. Wanneer dit gebeurt is het aan de makers om direct te schakelen en een mooie scène op te nemen.

Wie weet krijgt nieuwkomer Barbara Sloezen, Anna Brandt in GTST, binnenkort wel een baby in de soap.

Meer over