Bakwedstrijd Bake My Day op Net 5

Kijkers zitten komend voorjaar gebakken bij Net 5. Op de zender is vanaf begin 2014 de bakwedstrijd Bake My Day te zien.

In het dagelijkse programma toveren vier amateurbakkers elke week de mooiste creaties op tafel. Het is een afvalrace want een jury kiest elke week de beste bakker. In de laatste week van het seizoen strijden alle weekwinnaars om de titel ‘beste amateurbanketchef van Nederland’.

Trend

Net 5 laat weten enthousiast te zijn over het nieuwe programma: “Bakken creëert een gevoel van gezelligheid en samenzijn waar juist in deze tijden behoefte aan is. Inspelend op die trend komt Net5 begin 2014 met Bake my day.

Bakery Institute

Bake My Day wordt geproduceerd in samenwerking met de particuliere bakkerijopleiding Bakery Institute. Iedereen met een passie voor bakken, van amateur tot kok, kan zich opgeven voor het programma op de site van Net 5.

Heel Holland Bakt

De nieuwe bakwedstrijd speelt in op het succes van Heel Holland Bakt van Omroep Max. In dit programma streden bakliefhebbers om de titel ‘de beste thuisbakker van Nederland’. 1,2 miljoen Nederlanders smulden destijds van de finale van het bakprogramma, dat volgend jaar een tweede seizoen krijgt.

Kookzender

Het lijkt erop dat Net 5 zich naast vrouwenzender ook wil profileren met kookprogramma’s. Onlangs maakte de zender bekend dat in 2014 Masterchef weer terugkomt.

Reageren