Groter dan het is

Bankroet familie Meiland blijkt tikkie overdreven

16 april 2020 21:12 | amusement | Door Televizier

© Talpa
De bed and breakfast van Martien Meiland en zijn gezin gaat niet failliet. Dat zegt de familie donderdag in een reactie op de stroom aan nieuwsberichten over een aanstaand bankroet. 'Niks aan de hand.'

Door de coronacrisis regent het nu al weken annuleringen in de Franse bed and breakfast van het tv-gezin Meiland. De praatgrage kasteelheer Martien Meiland gaf daardoor eerder deze week in een Belgische weekblad aan te vrezen voor een faillissement

Geen sprake van failliet

Die uitspraak leidde in verschillende media tot groot nieuws en daar blijkt de familie nu toch wel van geschrokken. Bij RTL Boulevard verklaart Martien donderdag niet bankroet te zijn en daar ook niet voor te vrezen. "Van een faillissement is geen sprake. Natuurlijk zijn er annuleringen en wij annuleren ook want tot 11 mei mogen we van president Macron niet open." 

Iedereen straks weer welkom

Ook Martiens vrouw Erica blijft haar nuchtere zelf onder alle tegenslag. "Wij hebben een mail gestuurd naar iedereen die hier tot 11 zou logeren is geannuleerd en de bedragen die al betaald waren teruggestort", aldus de nuchtere Erica. "Verder is er niks aan de hand. En iedereen is straks weer van harte welkom."

Pand van 1 miljoen gekocht

Over welke invloed de coronacrisis heeft op de koop van hun nieuwe huis in Hengelo en de op handen zijnde verkoop van het kasteel in Frankrijk, rept de familie met geen woord. Het huis in Gelderland zou een miljoen hebben gekost en het chateau is nog niet verkocht. Gelukkig voor de familie kunnen ze hoogstwaarschijnlijk nog wel blijven rekenen op inkomsten van Talpa; Chateau Meiland is nog altijd een daverend succes bij SBS6.

 

Meer over